Laserbehandling av acneärr i ansiktet

Redan 1992 observerade en läkare i Los Angeles att när han brände ytligt med en laser på en patients hudproblem så blev det efter läkningen en bestående förändring av huden. Han tog ett vävnadsprov och vid mikroskopundersökning uppvisade denna nybildade hud tecken på att vara från en yngre person. Detta gav upphov till en närmare undersökning där man bland annat kunde se att kollagenskiktet i huden hade ökat i tjocklek. Detta visade sig påverka såväl rynkor som ärrvävnad, t.ex. vid akneärr.

Acneärr och ärr efter finnar orsakas av skada ned till de djupare hudlagren från inflammation. När acne har orsakat skada ned till läderhuden vill kroppen försöka att reparera skadan. Under läkningsprocessen bildas nya bindvävsfibrer. Om kroppen reparerar skadan med för lite bindvävsfibrer får man nedsjunkna ärr med gropig hud. Om kroppen reparerar skadan med för mycket bindvävsfibrer bildas upphöjda ärr med knölar. Behandling mot acneärr med laser bygger på att högintensivt ljus med en specifik våglängd, anpassad för bindvävnaden, penetrerar huden i tusentals små, djupa kolumner där vatten värmas upp. Detta orsaker en kontrollerad skada av bindvävnaden. Kroppens naturliga processer avlägsnar sedan den behandlade vävnaden i kolumnerna samtidigt som tillväxten av kollagen och elastiska fibrer stimuleras. Detta reducerar acneärr med gropar, knölar och rodnad. Sammantaget gör laserbehandling av acneärr att du får ett mindre framträdande ärr med fastare, slätare hud och jämnare hudton.

Behandlingen görs i kur på 4-6 behandlingar med ca 2-3 veckors intervaller. Behandlingen är progressiv, vilket innebär att du oftast ser en skillnad efter 2:a behandlingstillfället men att resultatet sedan byggs upp på tid och det slutgiltiga resultatet ser du först efter ungefär 4 månader. 

 

 Att tänka på innan behandling; Du kan inte medicnera mot acne under den tiden du gör din laserkur, minst sex månader måste ha gått sedan du senast medicinerade mot acne. Utsätt inte din hud för direkt solljus veckan innan och kom gärna osminkad. Du bör heller inte äta någon annan medicin som gör dig ljuskänslig.

Att tänka på efter behandling; använd så lite övriga produker som möjligt under tiden du gör din kur. Låt laserns effekter få jobba ostört i huden men tillför gärna mycket fukt i form av din vanliga dagkräm. Direkt efter behandlingen kan du uppleva en viss rodnad i huden, men det är helt ok att sminka sig direkt efteråt.

Pris: 800:- / behandling (vid kur 650:-/behandling)